Een week geleden was het eindelijk zover: Roparun 2022.
Tijd voor een flashback!

Liefst drie jaar hebben we erop moeten wachten... een volledige Roparun zonder beperkende maatregelen. OK, het was nog niet de officiële start in Parijs, maar wel de volledige lengte van meer dan 530km.

Na weken (maanden) voorbereiding kwamen de eerste teamleden op donderdag 2 juni voor het eerst bij elkaar om de busjes en vrachtwagen klaar te maken. mobiele keuken in het vrachtwagentje functioneerde prima evenals de verlichting en de koelkast. Wat kleine reparaties waren nodig voor de fietsendragers van de volgbusjes, maar ook dat mocht geen naam hebben.
Eenmaal ingepakt was het tijd voor het stickerwerk. Onze vervoersmiddelen werden natuurlijk ook dit jaar weer voorzien van mooie stickers om zo al onze sponsoren bedanken.
Ongemerkt werd het toch een wat lange dag, maar ... alles gelukt, het team is klaar om te gaan!

Vrijdag 3 juni
Tijd om te verzamelen en te vertrekken!

Klaar voor vertrek


Als andere jaren verzamelt het team bij het kantoor van Unilever in Rotterdam. Veel lachende gezichten en dat is logisch, want we mogen weer, en het zonnetje schijnt!
Eenmaal volledig ingepakt rijden we naar het tweede kantoor van Unilever, in Wageningen. Hier worden nog wat laatste spullen ingepakt, nog extra handen geschud en dan stappen we weer in... op naar Hengelo.
Eenmaal in Hengelo parkeren we onze voertuigen bij het hotel. We overnachten vandaag in het City Hotel, zodat we heerlijk uitgerust morgen aan de start kunnen verschijnen. Een super lieve bijdrage van het hotel vinden we op elke slaapkamer.

Hier ligt voor elk teamlid een flesje AA en een mueslibar klaar met een kaartje erbij om ons succes te wensen! Het zijn de kleine dingen die het doen!

Zaterdag 4 juni
Wekkertje gaat niet te laat, zodat we rond 9:15 kunnen vertrekken naar de startlocatie. Alles zit 100% mee en om 9:45 staan onze voertuigen netjes geparkeerd op het startterein. De organisatie is dus ook beter op poten dan in oktober, en dat kan ook gezegd worden van het weer. Een strakblauwe lucht (ok, met af en toe een wolkje) en een heerlijke temperatuur.
Het team wordt toegesproken door Jos, in zijn laatste jaar als teamcaptain, en daarna gaan we gezamenlijk naar de startlocatie. Hier worden de eerste teams aangemoedigd (vertrek 11:00), waarna het basiskamp en team A zich ook gaan voorbereiden voor onze start.

Ja! We mogen weer :-)


Om 13:20 is het dan uiteindelijk zo ver. Roparun 2022 gaat van start voor de Unilever Vitality Runners. Onze startloper – Sven – zet ook voor ons het Roparun avontuur in gang. Met veel gejuich verlaat hij de startlocatie – Vliegbasis Twente- en zijn we officieel begonnen aan onze reis door Nederland.
Het eerste wisselpunt, waar team B zich op mag maken voor hun eerste blok, is het plaatsje Meddo.
Basiskamp en Team B besluiten om daar al op tijd heen te gaan, want er is een kleine doorkomst. Het blijkt een uitstekende keuze, want bij het dorpscafé is de sfeer opperbest en worden alle teams hartstochtelijk toegejuicht.
Na de wissel mocht Team B ook nog een heerlijk blok lopen. Genieten van het weer, de omgeving en de supporters langs de kant. Toch is niet alles perfect, Sacha heeft namelijk pech. Na welgeteld 2,6km is het voor hem einde Roparun door een pijnlijke heup. Onze 3e fietser, Ed, besluit om kleine blokjes van 500 meter te lopen, om zo het team te helpen, en dat gaat prima. Team B loopt door tot aan ons eerste basiskamp in Doetinchem, bij Workmate Company. Dit is een gezellig basiskamp waar nog 2 andere teams verblijven. Een keukentje en een douche beschikbaar... daar worden we blij van.
Team A begint aan het laatste toertje van deze zaterdag; ze gaan de nacht in!

Zondag 5 juni
Een rustige nacht voor team A, al komt ook in dit team een blessure om de hoek kijken. Sandro zijn knie doet niet helemaal wat hij wil en hij heeft er aardig last van. Verder loopt alles prima door!
Na de wissel in Nijmegen, beleeft team B beleefd zo’n zelfde nacht. Een heerlijk temperatuurtje en een mooie zonsopgang zorgen voor een prima Roparun gevoel.

Morgenrood ... regen in de sloot?

Emma (een van de masseurs) draait nu een blokje mee en Sacha is inmiddels bijgesprongen in het basiskamp. Na een verder soepel blokje komt Team B bij het basiskamp in Venray aan.
Hier mogen we gebruik maken van de faciliteiten van hockeyclub MHCV. Kantine en kleedkamers staan tot onze beschikking. Wat een geweldig basiskamp!
Inmiddels is Team A onderweg en wordt de bewolking dikker. Al snel gaat het regenen... en het wordt niet meer droog. Met bakken komt het water uit de lucht, maar de sfeer in het team is super!
In Lieshout, voor het Bavaria Brouwerscafé, vindt de volgende teamwissel plaats. Team B begint nu ook aan zijn regenblok, al valt de hoeveelheid regen in het begin (het eerste uur na de wissel) nog mee. Ook de temperatuur is trouwens nog prima. Vrouwlief van Ed heeft een lange reis gemaakt naar Venray om zijn hardloopschoenen te brengen en zodoende kan Ed ondanks zijn blessure een vol blokje meelopen. Sacha blijft bij het team in dit blok, hij gaat mee als fietser. Het is waarschijnlijk hun natste blok ooit, want de hemelsluizen gaan toch open...

Een natte wissel in Lieshout


Tot op de draad nat, met het water gutsend uit de schoenen, komt Team B uiteindelijk bij het basiskamp in Cromvoirt aan. Hier zijn we te gast bij de plaatselijke brandweer.
Wederom een top locatie!
Team A vertrekt in de regen, maar gedurende het blok wordt het droger en droger. Ook in dit team heeft een wissel plaatsgevonden. Ype springt een blokje bij om Sandro te ontlasten en Sandro zelf schuift wel mee in de bus om het team te ondersteunen. Onderweg worden leuke doorkomsten meegemaakt, waaronder Dongen.
Na een prima blok is het tijd voor Team B om deze zondag af te sluiten. Rond de klok van 23:15 wisselen zij met Team A nabij Molenschot en gaan ze de laatste nacht in.

Maandag 6 juni
De nacht begint en eindigt droog voor Team B (her en der een klein miezerbuitje daar gelaten) en ook zij kunnen genieten van wat doorkomsten door onder andere Breda, Etten-Leur en Roosendaal. In Sprundel worden ze warm begroet door luchtballonbranders. Na een rustige nacht komt het team ontspannen aan bij Camping ’t Schouwke in Wouwse Plantage. Hier staan ook nog twee andere teams, waardoor we niet terecht kunnen op de afgeproken plek. Maar uiteindelijk alles opgelost en (bijna) iedereen een goede, ontspannen nacht gehad.
Team A was inmiddels alweer vertrokken en start dit blok met een heerlijke doorkomst door Ossendrecht. Sandro kan gelukkig weer mee draaien en verder zijn er geen problemen met het fysiek. Na een mooie zonsopkomst, broodje ei, aardbeien en koffie onderweg komt het einde voor Team A in zicht. In Bergen op Zoom worden door Ype en Annelies de fietsen van Team B aan Team A overhandigd, zodat ze het restant volledig Run-Bike-Run kunnen lopen. Koos zijn taak als chauffeur zit er dus op. Bij de laatste wisselplaats in Dintelmond is het zover. Onder luid gejuich van Team B en beide chauffeurs, sluit Team A hun gedeelte van de Roparun af. Het is nu aan Team B om het laatste blok (69 km) tot aan Rotterdam af te maken.
Het weer wordt minder, maar het is nog droog. Met een stevige wind in de rug komt Team B al snel door Willemstad en gaat daarna de Haringvliet brug over. Een blik naar links leert ons dat er flinke buien aan komen. Ze laten gelukkig nog even op zich wachten, maar uiteindelijk bij de Heinenoordtunnel gaat het volledig los. Het regent zo hard dat al snel iedereen doorweekt is, en met de dalende temperatuur en stevige wind wordt het niet meer zo aangenaam.
Gelukkig staan er ondanks de slechte weersomstandigheden toch nog de nodige mensen langs de kant van de weg bij (onder andere) Oud-Beijerland en Barendrecht en dat helpt ons team echt.
Uiteindelijk lukt het Team B om Rotterdam te bereiken en de tijdsfinish wordt behaald zo rond de klok van 15:45.
Hier wordt het team onthaald door de vele andere teams en natuurlijk het basiskamp en Team A. Verder krijgen ze van de organisatie direct poncho’s en metaalfolie om zich warm te houden, en dat is maar goed ook. Cynthia, René en Emma zijn al aardig onderkoeld.
Als team wandelen we verder over de Erasmusbrug richting Coolsingel en er wordt besloten om even “warm” te wachten bij het Maritiem museum. Een plekje uit de wind en regen zorgt ervoor dat iedereen weer een beetje bij komt. Ook Rob D. die even wit wegtrekt en veel zoetigheden krijgt toegestopt om ook het laatste stukje naar de echte finish te voltooien.
Nadat iedereen weer opgewarmd en enigszins bij is wandelen we het laatste stukje naar de finish waar we onder luid gejuich van vrienden, familie en andere (on)bekenden een officieel einde maken aan ons Roparun avontuur 2022.

Moe, koud, maar voldaan! Roparun 2022 volbracht!

Na het officiële gedeelte lopen we rustig door naar het kantoor op Weena waar iedereen zich even warm kan douchen en omkleden. Zodra iedereen weer lekker op temperatuur is roept Jos ze nog 1 keer bij elkaar. Een dankwoord van de scheidend teamcaptain voor elk teamlid en een mooie medaille voor eenieder.
Na zijn dankwoord wordt Jos ook nog toegesproken door René uit naam van het team en bedankt voor de bewezen diensten. Daarna gaat iedereen moe, maar voldaan naar huis.

We hebben het weer volbracht!

Bedankt voor jullie steun en tot volgend jaar!

.